RIBW

RIBW Groep Overijssel

Even voorstellen…

Hoog tijd om ons voor te stellen. Wij zijn RIBW Groep Overijssel. Sinds mei 2016 zijn wij met ons activiteitencentrum gevestigd in wijkcentrum ’t middelpunt.
De RIBW staat voor Regionale Instelling voor begeleiding bij Wonen, Werken en Welzijn.
Wij begeleiden mensen met psychiatrische en/of psychosociale problemen. Leven met bijvoorbeeld autisme, ADHD, depressie, persoonlijkheidsstoornis, hechtingsstoornis, verslaving of schizofrenie  kan een worsteling zijn voor de cliënt persoonlijk en voor de mensen die naast hem of haar staan.
Bij de begeleiding gaan wij uit van de wensen en mogelijkheden van de cliënt en bieden wij ondersteuning daar waar de cliënt woont, werkt, leert en creëert. Onze begeleiding is vooral gericht op het (weer) leren omgaan met een psychiatrische en/of psychosociale beperking.

Dagbesteding
In ons activiteitencentrum bieden wij dagbesteding voor mensen met een beschikking van de gemeente of indicatie voor groepsbegeleiding. We werken met productlijnen. De productlijnen zijn keramiek, textiel, hout en grafisch.

De producten die gemaakt worden door de deelnemers zijn uniek, handgemaakt en worden verkocht in onze winkel BLUV. BLUV is een cadeauwinkel die sinds juni 2015 in gevestigd in de dagbestedingslocatie de Burgelstee van Interakt Contour.

Interakt Contour is een zorginstelling voor mensen met een niet aangeboren hersen letsel. We staan ook regelmatig op plaatselijke markten in Kampen of organiseren zelf markten. Zoals vrijdag 16 september samen met wijkcentrum ‘t Middelpunt, de nazomermarkt van 14:00-18:00uur.

Ook worden er woonkussen en keramieken producten verkocht bij woonwinkel Henders en Hazel in Kampen.

Naast het werken aan een productlijn kun je  naar het activiteitencentrum komen om gezellig samen een kopje koffie te drinken en om een praatje te maken met  de andere bezoekers en/of vrijwilligers, die aanwezig zijn op de inloop momenten. Naast creatieve activiteiten worden er ook regelmatig door begeleiders, vrijwilligers en deelnemers activiteiten georganiseerd zoals de beauty dag, bingo, uit eten en vakanties en activiteiten rondom de feestdagen zoals kerst/paasstukjes maken en het kerstdiner.
Ook kun je deelnemen aan de eetgroepen op de dinsdagmiddag en vrijdagmiddag en mee helpen koken.

Hieronder vindt je onze openingstijden. Op de inloop tijden op maandag, dinsdag en vrijdagmiddag is iedereen welkom, ook mensen uit de buurt. Dus heb je één van de middagen niets te doen kom een kijkje nemen.

MAANDAG
13.30 – 15.30 uur Koffie inloop
DINSDAG
13.30 – 16.30 uur Inloop*
17.30 – 19.00 uur Eetgroep*
WOENSDAG
DONDERDAG
13.00 – 16.30 uur Activiteiten
VRIJDAG
13.30 – 16.30 uur Inloop*
17.30 – 19.00 uur Eetgroep*

*Attentie!:  De eetgroep en de inloop op de dinsdag en vrijdag is op het moment op een andere locatie, omdat we in afwachting zijn van een nieuwe keuken. Wanneer deze geplaatst is zal de eetgroep in het wijkcentrum plaats vinden.